28.10.2020 r.
HoReCa - trendy, technologie i wyzwania

Nowoczesne technologie bez większych problemów trafiły do hoteli. Branża hotelarska z dużą dozą pokory wprowadziła je, aby udogodnić pobyt swoim klientom. Kiedy branża HoReCa uczyniła swoje hotele cyfrowymi i spełniającymi najwyższe standarty okazało się, że zaskoczenie przyjdzie w najmniej odpowiednim momencie.

W dobie COVID-19 wszystkie technologiczne udogonienia sprostały swoim wymaganiom. Ale co z tego, skoro klientów brak z zupełnie innych powodów? Skala udziałów funduszy w Polsce na turystyke diametralnie zmalała. Przed hotelarzami stoją zupełnie nowe wyzwania niż jeszcze rok temu. Na dzień dzisiejszy podstawowym problemem jest funkcjonowanie obiektów noclegowych w czasie pandemii, przetrwanie faktycznej zapaści wykorzystania hoteli w działalności turystycznej, konferencyjnej czy imprezowej.

Tematyka jest trudna, bo dotyczy zjawiska z którym wcześniej nie mieliśmy styczności. Trudności doda fakt, że konieczne jest wróżenie z fusów, bo zwyczajnie nie dysponujemy twardymi, naukowymi danymi.

Zapraszamy do udziału w wyjątkowym wydarzeniu, podczas którego najlepsi eksperci w branży będą dyskutowali o nowinkach technicznych, które powinny zostać zastosowane w obiektach hotelowych i gastronomicznych szczególnie w dobie pandemii COVID-19: "HoReCa - trendy, technologie i wyzwania" -  28 października 2020 r., ONLINE.

 

Prelekcje poprowadzą m.in.:

  • Zuzanna Przybyła - Founder & Remote Management Consultant, World Is Your Office
    "Praca zdalna a branża HoReCa: trendy, szanse i wyzwania"
    (Praca zdalna (lub inaczej telepraca, home office czy praca poza biurem) to już coś więcej niż nowy, chwilowy trend. W USA już 69% firm zatrudnia pracowników w tym modelu. A jak jest w Polsce? Jaki wpływ na branżę HoReCa ma praca zdalna i jak sytuacja będzie się rozwijać? Prelegentka poruszy m.in. następujące tematy:
    - Czym właściwie jest praca zdalna i jak działa? Podstawowa wiedza, modele i informacje.
    - Jakie są korzyści, a jakie zagrożenia związane z pracą zdalną?
    - Jak firmy z branży HoReCa mogą wykorzystać pracę zdalną jako pracodawcy?
    - Jak firmy z branży HoReCa mogą lepiej spełniać potrzeby swoich Klientów, pracujących zdalnie?)

  • Łukasz Matusiak - Managing Director, Horeca Institute
    "Nowa formuła zwiększenia sprzedaży w Hotelu"
    (Jak dzięki wykorzystaniu danych, technologii i potencjału zespołu pracowników zwiększyć obroty hotelu. W czasach hiper konkurencji i ciągłych przemian na rynku usług i produktów hotelarskich, pozyskiwanie nowych klientów jest bardzo trudne. Tym bardziej trzeba troszczyć się o utrzymanie tych, których hotel już ma. Kluczem do satysfakcji, a z czasem także i lojalności nabywców jest perfekcyjne wykorzystanie wszelkich informacji dotyczących obecnych i przyszłych klientów. Wykorzystanie technologii i danych na temat klientów stawia nowe zadania przed zespołami ds. gości w każdym hotelu.)

  • Elżbieta Małecka - Kierownik działu sprzedaży, Hotel Ossa Conference & SPA

  • Małgorzata Gipsiak - Dyrektor Generalny, Arche

  • Julita Słowikowska - Zastępca Dyrektora Generalnego, Pałac Mała Wieś

 


Tematyka konferencji:

  • nowoczesne narzędzia w walce o klienta
  • rozwiązania zwiększające komfort i nowoczesność obiektów
  • systemy teleinformatyczne
  • automatyka budynkowa
  • technologie mobilne
  • AI
  • szerokopasmowy dostęp
  • Digital Signage
  • efektywna recepcja
  • nowoczesne sale konferencyjne
  • optymalizacja kosztów
  • social media w branży hotelarskiej


Grupa docelowa:

  • Przedstawiciele sektora hotelarskiego oraz gastronomicznego.

 Udział jest bezpłatny dla wyżej wymienionych osób.

Udział jest płatny dla pozostałych osób, w tym przedstawicieli dostawców usług, rozwiązań informatycznych oraz technologicznych - opłata za osobę wynosi 1000 zł + 23% VAT*

Uczestnikom zapewniamy:materiały konferencyjne, przerwy kawowe, możliwość konsultacji z Ekspertami.

*Zastrzegamy sobie prawo do odmowy przyjęcia zgłoszenia.

PARTNERZY

PARTNERZY MERYTORYCZNI

PATRONI HONOROWI

PRELEGENCI

Zuzanna Przybyła - Founder & Remote Management Consultant, World Is Your Office

Łukasz Matusiak - Managing Director, Horeca Institute

© 2019 PIRB. All Rights Reserved. Designed By Dariusz Niedźwiecki.