26.03.2019r.
Zastosowanie nowoczesnych technologii w obiektach hotelowych i gastronomicznych

Nowoczesne technologie zaczynają już trafiać do hoteli: tablety zamiast folderów informacyjnych, smartfony zamiast kluczy do pokoju, aplikacje zamiast pilotów. W ten sposób branża hotelarska dostosowuje się do nowych wymagań. Coraz więcej gości oczekuje innowacyjnych technologii w hotelach. Już 34% gości w Polsce wolałoby obsługiwać światło, klimatyzację i telewizję poprzez smartfona lub tablet. Wiele hoteli bierze pod uwagę nowoczesne rozwiązania i już zaczęło podwyższać swój technologiczny standard.

Zapraszamy do udziału w wyjątkowym wydarzeniu, podczas którego najlepsi eksperci w branży będą dyskutowali o nowinkach technicznych, które powinny zostać zastosowane w obiektach hotelowych i gastronomicznych:
 
"Zastosowanie nowoczesnych technologii w obiektach hotelowych i gastronomicznych"
26 marca 2019 r., Warszawa

W programie m.in.:

- Norbert Redkie - restaurator, założyciel Grupa Warszawa
 "TRUST - przyszłość zakupów i zarządzania gastronomią. Czyli historia tworzenia platformy zakupowej dającej możliwość kontroli stanów magazynowych."
(Prelegent opowie o tworzeniu nowoczesnego systemu informatycznego, który w przyszłości zmieni sposób zarządzania restauracją. Skupi się na kwestiach dotyczących składania zamówień, kontroli kosztów oraz problemach z cash flow. Dowiemy się również jak to jest tworzyć od zera startup technologiczny mając głównie doświadczenie w zarządzaniu restauracjami a nie w pisaniu programów informatycznych.)

- Jacek Piasta - Senior expert w Instytucie Hotelarstwa
"Architektura, wyposażenie i planowanie przestrzeni"

- Justyna Wysocka-Zając - doradca podatkowy, dyrektor Departamentu Doradztwa Podatkowego i członek zarządu w Małopolskim Instytucie Studiów Podatkowych sp. z o.o.
"Najnowsze technologie w kontroli podatkowej przedsiębiorcy w branży hotelowej i gastronomicznej."
(Podczas prelekcji przedstawione zostaną pokrótce zasady kontroli podatkowej przedsiębiorców w branży hotelowej i gastronomicznej – jednolity plik kontrolny, system STIR, kasy on-line, „instrukcja MF dla kelnera”, raportowanie schematów podatkowych, klauzulę unikania opodatkowania, wymiana informacji podatkowych i wiele innych.)

- Edyta Duchnowska -  Założycielka Kancelarii Radcy Prawnego Edyta Duchnowska. Autorka bloga "Prawo w restauracji"
"Social media w branży hotelarskiej – pod kątem prawnym"
(Prowadzenie profili w social media – fb itp., prawa do zdjęć, wizerunków, umowy z grafikami, fotografami, organizacja konkursów itp)

- Adam Latek - hotelarz, właściciel firmy doradczej Latek Hotels.
"Strategia technologii informacyjnych i wykorzystanie ich w hotelarstwie"
(Prelegent opowie o technologiach hotelarskich i codziennym wykorzystaniu ich w pracy oraz zaawansowanych systemach i ich wsparciu dla hotelarzy. Zdradzi również jak planować strategię ekonomiczną hotelu dzięki technologiom.)

- Krzysztof D. Kowalski - przedstawiciel Polskiej Izby Hotelarstwa, Inspektor Ochrony Danych, członek SABI czyli Stowarzyszenia Inspektorów Ochrony Danych.
"Środki techniczne i organizacyjne ochrony danych – jak dobierać je w zależności od skali hotelu"
(Prelegent rozprawi się z wybranymi RODO-mitami , np. czy wolno pozyskać serię i numer dowodu osobistego gościa hotelowego. Udowodni, że to kierownictwo i pracownicy hotelu najlepiej wiedzą, jak chronić dane gości hotelowych. Pokaże, co zrobić, żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo wycieku danych z hotelu, utraty wizerunku, strat finansowych.)

 

Tematyka konferencji:

  • Dane osobowe w hotelach i pensjonatach a RODO
  • Bezpieczne i płynne funkcjonowanie obiektu
  • Systemy teleinformatyczne i automatyka budynku odpowiedzialne za monitorowanie i optymalizacje działań (zasilanie awaryjne, system przeciwpożarowy, system alarmowy i monitoring, system kontroli dostępu, ogrzewanie i klimatyzacja, oświetlenie)
  • Zintegrowane systemy do zarządzania wieloma obiektami
  • Ochrona informacji i zasobów
  • Architektura, wyposażenie i planowanie przestrzeni
  • Rozwiązania zwiększające komfort i nowoczesność obiektów
  • Technologie mobilne
  • Check-in kioski
  • Aplikacje rezerwacyjne
  • Social media w branży hotelarskiej
  • Strony internetowe budowane w technologii RWD
  • Szerokopasmowy dostęp do sieci
  • Beacony w hotelach


Grupa docelowa:

  • Właściciele i Dyrektorzy hoteli
  • Dyrektorzy ds. marketingu
  • Managerowie ds. marketingu
  • Osoby zarządzające obiektami biznesowymi, gastronomicznymi i typu leisur

 

Udział jest bezpłatny dla wyżej wymienionych osób.

Udział jest płatny dla pozostałych osób, w tym przedstawicieli dostawców usług, rozwiązań informatycznych oraz technologicznych - opłata za osobę wynosi 1000 zł + 23% VAT*

Uczestnikom zapewniamy:materiały konferencyjne, przerwy kawowe, możliwość konsultacji z Ekspertami.

*Zastrzegamy sobie prawo do odmowy przyjęcia zgłoszenia.

PARTNERZY

PARTNERZY MERYTORYCZNI

latek-hotelsjpg.
duchnowska-logo1.png
zajac-logo2.png
grupa-warszawa.png

PATRONI HONOROWI

instytut-hotelarstwa.jpg
pihloo.jpg
horeca-logo.jpg

PRELEGENCI

Adam Latek - hotelarz, właściciel firmy doradczej Latek Hotels.

Norbert Redkie - restaurator, założyciel Grupa Warszawa

Edyta Duchnowska - Kancelaria Radcy Prawnego Edyta Duchnowska. Autorka bloga "Prawo w restauracji"

 Jacek Piasta - Senior expert w Instytucie Hotelarstwa

Justyna Wysocka-Zając - doradca podatkowy, dyrektor Departamentu Doradztwa Podatkowego

Krzysztof D. Kowalski - przedstawiciel Polskiej Izby Hotelarstwa, Inspektor Ochrony Danych

© 2018 PIRB. All Rights Reserved. Designed By Dariusz Niedźwiecki