Program - Zastosowanie nowoczesnych technologii w obiektach hotelowych i gastronomicznych 26.03.2019

08:30 – 09:00 Rejestracja uczestników

09:00 – 09:30 Wykład Inauguracyjny - Jacek Piasta - Senior Expert w Instytucie Hotelarstwa

"Architektura, wyposażenie i planowanie przestrzeni"

Prelegent opowie o tworzeniu nowoczesnego systemu informatycznego, który w przyszłości zmieni sposób zarządzania restauracją. Skupi się na kwestiach dotyczących składania zamówień, kontroli kosztów oraz problemach z cash flow. Dowiemy się również jak to jest tworzyć od zera startup technologiczny mając głównie doświadczenie w zarządzaniu restauracjami a nie w pisaniu programów informatycznych.

09:30 – 10:00 Wykład Partnera - Małgorzata Konikiewicz - New Business Development Manager, Kinnarps Polska Sp. z o.o

"Kinnarps - Nowoczesne wyposażenia wnętrz w sektorze HoReCa"

10:00 – 10:20 Wykład Partnera - Marek Stępień - Account Manager, TP-Link Polska

 

"WiFi dla HoReCa - centralnie zarządzana bezprzewodowa sieć – zastosowania, korzyści, koszty"

10:20 – 10:50 Wykład Partnera - Maciej Majewski – CEO InHotel i Mariusz Chludziński - Sales Manager Philips Professional Displays

"Virtualne klucze w kontroli dostępu. Platforma Philips AndroidTV dla hoteli – wyjątkowe telewizory hotelowe certyfikowane przez Google"

Chromecast, Google Play, Analityka, badanie satysfakcji gościa, zdalne zarządzanie.

10:50 – 11:05 Wykład Partnera - Bartłomiej Skorczyk - Prezes Zarządu, Nedilo

„Trendy w komunikacji wizualnej w branży HoReCa”

11:05 – 11:10 Prezentacja Wystawców

11:10 – 11:30 Przerwa Kawowa

11:30 – 11:45 Wykład Partnera - Blanka Retmańska – Man - Prezes, Idea Profit

Jak ułatwić pracownikom efektywną sprzedaż MICE i komunikację z klientem biznesowym.

Szybka, a jednocześnie profesjonalna obsługa klienta to obecnie duże wyzwanie. Klienci wysyłają nam szczątkowe informacje a oczekują kompleksowej oferty. Opowiem na konkretnych przykładach jakie procedury wprowadzić, jakie narzędzia wykorzystać, aby pracownicy nie mieli problemów z szybką obsługą zapytań, a klienci czuli się dopieszczeni.

11:45 – 12:15 Wykład Partnera - Mateusz Zieliński - New Business Director, Profitroom

"Po co mi hotelowy CRM?"

Profitroom CRM to skuteczna platforma marketingowo-sprzedażowa, która wspiera hotel na wszystkich etapach pozyskiwania i ofertowania gości. Po prezentacji dowiesz się jak znacząco zwiększyć liczbę rezerwacji bezpośrednich oraz poprawić efektywność pracy recepcji. Zaskoczy Cię nieodzowność tego narzędzia.

12:15 – 12.45 Wykład Eksperta - Adam Latek - Hotelarz, właściciel firmy doradczej Latek Hotels

"Strategia technologii informacyjnych i wykorzystanie ich w hotelarstwie"

Prelegent opowie o technologiach hotelarskich i codziennym wykorzystaniu ich w pracy oraz zaawansowanych systemach i ich wsparciu dla hotelarzy. Zdradzi również jak planować strategię ekonomiczną hotelu dzięki technologiom.

12:45 – 13.15 Wykład Eksperta - Jacek Legendziewicz - Członek Zarządu Krakowskiej Izby Turystyki

"Integracja systemów w celu ograniczenia ręcznej pracy i lepsza sprawozdawczość potrzebna do organizacji sprzedaży"

Prelegent zdradzi jak zautomatyzować sprawozdawczość w formacie USALI i jak z tej sprawozdawczości korzystać na przykładzie hoteli, którymi ma przyjemność zarządzać.
Opowie o systemach takich jak: system recepcyjny, gastronomiczny, zarządzania houskeepingiem, elektronicznego obiegu dokumentow zarządzania przedsiębiorstwem oraz księgowy ,które mimo iż są od siebie niezależne muszą stanowić jedną calość.
Skupi się również na tym jak to wszystko połączyć, aby korzystać ze zgromadzonych danych a nie tracić czasu na ich wprowadzanie.

 

13:15 – 13:35 Przerwa Kawowa

13:35 – 14:05 Wykład Eksperta - Krzysztof D. Kowalski - Przedstawiciel Polskiej Izby Hotelarstwa, Inspektor Ochrony Danych, członek SABI czyli Stowarzyszenia Inspektorów Ochrony Danych

 

"Środki techniczne i organizacyjne ochrony danych – jak dobierać je w zależności od skali hotelu"

Prelegent rozprawi się z wybranymi RODO-mitami , np. czy wolno pozyskać serię i numer dowodu osobistego gościa hotelowego. Udowodni, że to kierownictwo i pracownicy hotelu najlepiej wiedzą, jak chronić dane gości hotelowych. Pokaże, co zrobić, żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo wycieku danych z hotelu, utraty wizerunku, strat finansowych.

14:05 – 14:35 Wykład Eksperta - Justyna Wysocka-Zając - Doradca podatkowy, dyrektor Departamentu Doradztwa Podatkowego i członek zarządu w Małopolskim Instytucie Studiów Podatkowych Sp. z o.o.

"Najnowsze technologie w kontroli podatkowej przedsiębiorcy w branży hotelowej i gastronomicznej"

Podczas prelekcji przedstawione zostaną pokrótce zasady kontroli podatkowej przedsiębiorców w branży hotelowej i gastronomicznej – jednolity plik kontrolny, system STIR, kasy on-line, „instrukcja MF dla kelnera”, raportowanie schematów podatkowych, klauzulę unikania opodatkowania, wymiana informacji podatkowych i wiele innych.

14:35 – 15:05 Wykład Eksperta - Norbert Redkie - Restaurator, założyciel Grupa Warszawa

"TRUST - przyszłość zakupów i zarządzania gastronomią. Czyli historia tworzenia platformy zakupowej dającej możliwość kontroli stanów magazynowych"

Prelegent opowie o tworzeniu nowoczesnego systemu informatycznego, który w przyszłości zmieni sposób zarządzania restauracją. Skupi się na kwestiach dotyczących składania zamówień, kontroli kosztów oraz problemach z cash flow. Dowiemy się również jak to jest tworzyć od zera startup technologiczny mając głównie doświadczenie w zarządzaniu restauracjami a nie w pisaniu programów informatycznych.

15:05 – 15:35 Wykład Eksperta - Edyta Duchnowska - Założycielka Kancelarii Radcy Prawnego Edyta Duchnowska. Autorka bloga "Prawo w restauracji"

"Social media w branży hotelarskiej – pod kątem prawnym"

Prowadzenie profili w social media – fb itp., prawa do zdjęć, wizerunków, umowy z grafikami, fotografami, organizacja konkursów itp.

15:35 – 15:40 Podsumowanie i zakończenie konferencji

Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w agendzie.

© 2018 PIRB. All Rights Reserved. Designed By Dariusz Niedźwiecki